preskoči na sadržaj
 

Dragi roditelji,

želimo svim " starim i novim " korisnicima produženog boravka  sretan početak i uspješnu školsku godinu 2017.72018..

I ove smo godine krenuli s brojnim izvanučioničkim aktivnostima, pa ću vam u nastavku iznijeti što smo posjetili. 

Europski tjedan kretanja obilježen je u Park šumi Busoler, gdje su učenici produženog boravka pod stručnim vodstvom čuvara prirode saznali mnogo zanimljivosti o toj šumi te o njezinoj flori i fauni.Na kraju su malo i vježbali na svježem zraku.   

Na Narodnom trgu je povodom obilježavanja Dana policije bila izložba policijske opreme, oružja i vozila kojima se u svakodnevnom životu služe policajci.Učenici su imali priliku uzeti u ruke oružje kao i isprobati njihovu opremu.Neki su učenici izražili želju sjesti na policijski motor. Zainteresiranost  za ovu vrstu zanimanja bila je podjednaka od strane dječaka i djevojčica. Učenici su se na trenutak osjećali ponosni i važni u ulozi policajca. Zadovoljstvo i osmijeh na dječjim licima možete pogledati u foto-galeriji.

Kao i svake godine, učenici produženog boravka su vjerni posjetitelji Obrtničkog sajma u Istri, pa su se tako i ove godine na Karolini  uvjerili u brojnost i raznovrsnost proizvoda hrvatskih obrtnika.  

 

 

 

 

 

 

 

 

           

Dragi roditelji ,

sretan Božić i novu 2017.godinu žele vam od srca učenici produženog boravka zajedno s učiteljicom Sandom i učiteljem Alenom.

 

 

Zimsku čaroliju grada učenici su doživjeli svim osjetilima. Prošetali su centrom  grada,  Čarobnom šumom i slikali se sa svijetlećim snjegovićem. Posljednji dan produženog boravka proveli su kližući se na ledu .Njihova vesela i vedra lica sve će vam reći.

( Fotografije možete pogledati u foto-galerji )

Najdraži mjesecu godini  učenicima produženog boravka je prosinac jer je to mjesec kada najviše dolazi do izražaja njihova kreativnost, gdje se zabavljaju kroz igru, pjevanje i ples.Marljivo se pripremaju i uvježbavaju točke za božićnu školsku priredbu.Svojim božićnim dekoracijama ukrašavaju školske hodnike, kuhinju i učionicu. Rade se unikatni ukrasi za bor i unikatne čestitke koje se zatim poklanjaju djelatnicima škole.

Kao i svake godine mjesec studeni rezerviran je za posjet Dječjoj knjižnici i čitaonici radi obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige. 

 

Raznolike i brojne aktivnosti učenika obilježile su mjesec listopad. Na Karolini su posjetili Obrtnički sajam, kako bi se upoznali s različitim hrvatskim obrtima i njihovim proizvodima.

Posjetili su izložbu naziva " Filantropiraj se" u Muzejsko- galerijskom prostoru  Sveta Srca i sudjelovali u izradi velikog mozaika koji će se donirati Dječjem odjelu Opće bolnice Pula.

Dan jabuka obilježen je na gradskoj tržnici, gdje su učenici imali priliku upoznati različite sorte jabuka i saznati o važnosti jabuke za zdravlje našeg organizma.

Učenike produženog boravka najviše je razveselio posjet pekari Marymat povodom obilježavanja Dana zahvalnosti za plodove zemlje, gdje su učenici pokazali veliki interes i želju za vlastitom izradom kruha i pekarskih proizvoda koje su potom ponosno ponijeli svojim kućama.

Mjesec listopad završen je posjetom OTP banci povodom obilježavanja Dana štednje.

 

Učenici produženog boravka obilježili su od 16.09. do 22.09.2016.Europski tjedan mobilnosti kroz razzličite aktivnosti. Na Trgu Portarata sudjelovali su u radionici pod nazivom " Energetska učinkovitost u okviru EU projekta Fiesta". Imali su priliku upoznati pulskog gradonačelnika te se fotografirati s njim. Razgledali su naš grad kroz panoramsku vožnju autobusom Pula City Tour. Posljednjeg dana posjetili su park šumu Šijana gdje su pod stručnim vodstvom djelatnika JU Natura Histrica prošetali stazom Mali princ te upoznali raznoliki biljni i životinjski svijet šume. Nakon edukativne šetnje uslijedila je igra i zabava.

Fotografije možete pogledati u foto-galeriji.

 

 

Dana 04.05.2016. učenici produženog boravka posjetili su Javnu vatrogasnu postrojbu, koja je otvorila svoja vrata u povodu Dana svetog

Florijana,zaštitnika vatrogasaca.Učenici su imali priliku razgledati prostore, vozila i opremu, a posebno ih je impresionirala  pokazna vježba spuštanja

užetom s auto-ljestve s visine od 20-ak metara .

 Kroz razgovor i opis njihovog posla, shvatili su da je ova vrsta zanimanja vrlo teška i opasna.

Svima je osmijeh na lice izmamio  ukrcaj na vatrogasni kran i kratka vožnja. Na rastanku svaki je učenik na poklon  dobio prigodnu vatrogasnu bojanku.

 

 

I u travnju  su učenici  imali pune ruke posla. Učionicu su ukrasili  raznim proljetnim radovima. Dan planeta Zemlje obilježili su izradom likovnih radova i pisanjem eko- poruka. Svaki je učenik zasadio svoju ukrasnu biljku , a zatim su zajedničkim snagama očistili okoliš škole. Osjećali su se ponosno i zadovoljno i naučili koilko je važno osvijestiti  svoje ponašanje o očuvanju našeg okoliša. Posjetili su  i Festival dječje knjige " Monte Librić" gdje su s Libricama obradili priču " Prehlađeni zmaj".

 

Šarolike aktivnosti učenika  produženog boravka obilježile su veljaču. Obilježili smo različita događanja: razredni maskenbal i Valentinovo.

Učenici su s nestrpljenjem dočekali razredni maskenbal kako bi  pokazali svoje maske. Bilo je tu svakojakih maski, od ninji , princeza , vještica i dr.

Učenici su se posebno uživjeli u svoje uloge  pjevajući i plešući.

Povodom Valentinova organiziran je posjet Dječjoj knjižnici Pula, gdje su učenici nakon zajedničke interpretacije ljubavne priče izrađivali srca od kolaž

papira . Mnogo smo pričali o ljubavi, čitali ljubavne pjesme i priče i našim radovima ukrasili  panoe.

Fotografije možete pogledati u foto-galeriji.

 

Prosinac je učenicima produženog boravka najdraži mjesec u godini zbog šarolikih aktivnosti i događanja. I ove su godine učenici imali pune ruke posla.

Za blagdan Svetog Nikole svatko je vješto i uz puno truda skrojio i sašio svoju čizmicu koje smo objesili na kartonski prozor.

Kako bismo unijeli blagdanski ugođaj u školske prostorije, učionicu i školsku kuhinju ukrasili smo božićnim dekoracijama i tako si boravak u školi učinili ljepšim i ugodnijim.

Od naših malih ručica izradili smo od papira božićno drvce. Okušali smo se i u izradi 3d božićnih kuglica i borova te njima ukrasili božićno drvce.

Djelatnike škole obradovali smo vlastito izrađenim čestitkama.

U Dječjem kreativnom centru posjetili smo knjižnicu Bake Mraz koja  nam je pripremila radionicu izrade salvetnih pahuljica, a na Giardinima kućicu Djeda Mraza gdje smo se s njim fotografili, a zatim mu napisali pismo naših božićnih želja.

Uvjerite se koliko smo bili vrijedni i kako smo uživali u prosinačkim danima pa pogledaje fotografije u foto-galeriji.

Dragi roditelji, sretan Božić i novu 2016. godinu žele vam učenici s učiteljicom Sandom 

 

Učenici produženog boravka obilježili su Europski tjedan kretanja posjetom Sajma sportske opreme na Karolini uz druženje s gladijatorom, te panoramskom vožnjom po Puli autobusom Pula City Tour. Nasmijana i zadovoljna lica reći će vam kako smo se proveli.

Fotografije možete pogledati u foto-galeriji.

 

Početkom nove školske godine 2015./2016. s radom je započeo produženi boravak. S učenicima u produženom boravku su učiteljice Sanda Giachin-Rakić i Mirjana Bošnjaković, koje brinu o sigurnosti i obvezama učenika.

Na ovoj stranici moći ćete pratiti njihove aktivnosti.

 

 

Dana 04.05.2015. na Trgu Portarata održan je Sajam rukotvorina povodom Dana Grada Pule, kojeg su posjetili učenici produženog boravka.

Vidjeli su ručnu izradu pulske Arene od medenjaka. Zagrebačka televizija Nova TV snimila je naše učenike koji su hrabro i bez imalo treme stali pred

kameru i Gradu Puli čestitali njen dan.

 

Lijepo vrijeme u travnju izmamilo je učenike produženog boravka u obližnji park, kako bi svim osjetilima doživjeli dolazak proljeća u naš grad.

Boravak na svježem zraku protekao je u složnoj igri i hranjenju golubova.

Dana 21.4.2015.učenici su u pratnji učiteljica posjetili Dječji sajam knjige " Monte Librić " u Circolu, gdje je održan piknik sa spisateljicom Irenom Plejić

Premec uz  zajedničko druženje.

Dana 22.04.2015. učenici su imali pune ruke posla kada su obilježili Dan planeta Zemlje. Svaki je učenik posadio svoju sobnu biljku koju svakodnevno

savjesno njeguje, a zatim su krenuli u akciju čišćenja okoliša škole.Bili su sretni i ponosni što su za naš planet učinili dobro djelo.

Dana 25.4. 2015. obilježili su Svjetski dan pingvina, gdje su  naučili puno novih zanimljivosti o tim pticama, a zatim su ih i naslikali.

 

 

Dana 12.02.2015. u produženom je boravku obilježen razredni maskenbal. Učenici su se maskirali u različita stvarna i nestvarna bića, gdje su originalnim kostimima i

šminkom dočarali pravo karnevalsko ludilo. Pjevalo se i plesalo pod maskama.

Maskenbal je završio slasnom zakuskom fritula.

Osim maskenbala, učenici su izradili i svoje vrlo maštovite krinke. 

Fotografije s maskenbala i učeničke krinke možete pogledati u foto-galeriji.

 

Učenici produženog boravka s nestrpljenjem su iščekivali snijeg u Puli kako bi uživali u zimskim radostima.

Budući da im se želja nije još ispunila, odlučili su zajedno s učiteljicom izraditi jednog velikog snjegovića od posve drugog materijala.

Pogledajte u foto-galeriji kakva to snježna maskota krasi njihovu učionicu i otkrijte od čega je izrađena!

 

 

U mjesec prosinac Tončice i Peruškići zakoračili su na vrlo kreativan način, uloživši mnogo truda i mašte.

Za blagdan Sv. Nikole izradili su čizmice koje su na improviziranom školskom prozoru čekale pokoji darak.

Od kartonske ambalaže izradili su sv. Nikolu i  soba Djeda Božićnjaka. U učionici su okitili božićno drvce s vlastito izrađenim ukrasima.

Svoje ručice pretvorili su u Djeda Božićnjaka te u adventski vijenac.  Pahuljicama i božićnim zvijezdama okitili su školske hodnike i kuhinju i tako unijeli u školu blagdanski

ugođaj.Svoju maštu iskazali su u izradi  božićnih čestitki za svoje obitelji.

Uvjerite se i sami koliko su učenici produženog boravka bili vrijedni pa pogledajte njihove radove u foto-galeriji.

 

 Dan jabuka u produženom boravku obilježen je kroz različite aktivnosti.

Čitale su se pjesme, priče, uzrečice i zanimljivosti o jabukama.

Većina se učenika po prvi puta susrela s mnogo sorti jabuka,nakon čega je uslijedilo njihovo trodimenzionalno oblikovanje papirom.

 Najzanimljiviji dio bila je natjecateljska igra s jabukama, a zatim slasna užina - kolač od jabuke, jabučni sok i jabuka.

Bila je to prava razredna zakuska na Dan jabuka.

( fotografije i učenički radovi u foto-galeriji) 

 

 

 U petak, 10.listopada 2014. u sklopu Dječjeg tjedna učenici produženog boravka u pratnji učiteljice posjetili su Dječju knjižnicu u Puli.

Knjižničarka Vlasta pripremila je za njih priču " Pauk Oto " te kreativnu radionicu na temu " Kukičanje prstima ".

Nakon što su dobili klupko vune i upute za rad , oponašajući imenovanog pauka, krenuli su u izradu raznog nakita.

Neki su biili vrlo vješti u izradi, pa je njihovu upornost i ustrajnost u radu knjižničarka nagradila slatkišima.

(fotografije se nalaze u foto-galeriji)

 

Tončice i Peruškići  "zakoračili " su u mjesec listopad  kroz  kreativnu igru. Malo su se poigrali jesenskim lišćem , kestenima, a malo izradom jesenskog voća i žitarica.

( radovi u foto-galeriji) 

 

U pratnji učiteljice posjetili su 17. Obrtnički sajam u Puli i upoznali se s različitim obrtima u našoj domovini.Svojom simpatičnošću „pridobili“ su jednog izlagača koji ih je počastio slasnim fritulama.

( fotografije u foto-galeriji )

 

   U školskoj godini 2014./2015. skupina produženog boravka predstavlja se u novom ruhu.

Skupinu vodi učiteljica Sanda Giachin-Rakić.

Kao ponosni učenici naše škole, od ove školske godine imamo i svoje nadimke: Tončice i Peruškići.

Zajedno sa učiteljicom osmislili smo pjesmu "Veseli produženi boravak". Pročitajte ju, pa procijenite kako nam je u boravku lijepo.

Povodom obilježavanja Europskog tjedna kretanja posjetili smo na Portarati izložbu električnih bicikala, te smo naučili kako rade i kako ih se koristi.

Najzabavniji dio bila je panoramska vožnja Pulom autobusom Pula City Tour.

Lijepo nam je bilo, jako lijepo! Ne vjerujete? Naša nasmijana lica sve će vem reći.

(fotografije u prilogu)

 

 

 

 

Veseli produženi boravak

 

 

Kad se oglasi zvono

za kraj sata,

trčim hitro

do produženog boravka.

                                                         

                                                                                                                                              Tu sretni dolazimo

nakon nastave mi,

igramo se, učimo

i veselimo svi.

 

Nova prijateljstva

stvaraju se tu,

igre, zabave,

smijeha ko u snu.

 

Od zadaća nas previše

ne boli glava

jer učiteljica strpljivo

gradivo s nama svladava.

 

Uvjerite se koliko se ovdje

Tončice i Peruškići zabavljaju i vole

pa pogledajte naše radove

na web stranici škole.

 

Sve je lijepo

dok roditelj ne dođe

pa sa svojim djetetom

kući pođe.

 

U boravku je pravo čudo,

 dođi i ti i  zabavi se ludo!

 

Osnovna škola Tone Peruška za učenike prvih i drugih razreda ima organiziran  produženi boravak.

U produženom boravku učenici mogu boraviti nakon završetka jutarnje smjene.

Tijekom vremena provedenog u boravku učenicima je osigurana prehrana u školskoj kuhinji.

Slobodno vrijeme učenici provode kroz različite učionične i izvanučionične aktivnosti.

Plan izvanučioničnih aktivnosti može se pogledati u školskom kurikulumu.

Aktivnosti koje se provode u produženom boravku:

             - igre za razvoj sposobnosti

             - sportske aktivnosti

             - kreativne radionice

             - pisanje zadaće.

 

 

 

      

 

100


 

IDEMO U SREDNJU!

 

ZAŠTITA DJECE NA INTERNETU

Video - Kako zaštititi djecu na Internetu?

Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona

HAKOM - Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu


Pula moj grad

 

 


Radovi učenika

TražilicaKalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Koliko si dnevno za kompjuterom?


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Ostalo

preskoči na navigaciju